Diş Taşı Temizliği

Diş temizleme, zamanla dişlerde oluşan plağın ve tartarın dişlerden arındırılması işlemi olarak tanımlanır. Tartar veya diş taşlarının dişte oluşmasına izin verilirse, zamanla bakteri oluşumu meydana gelir. Dişlerin temizlenmesi ve parlatılması işlemlerinin asıl amacı, diş yüzeyinin pürüzsüz ve temiz hale gelmesidir. Böylece bakteriler dişlere zarar vererek diş sağlığını tehdit edemez.

Uygulanan temizleme işlemi diş eti hastalıklarını engellemede en etkili yöntem olarak bilinir. Çünkü diş eti hastalıklarını çözümleyebilmek için plakların, tartarların ve diş eti cebindeki bakterilerin ağız ortamından uzaklaştırılması gerekir. Ultrasonik cihazlarla veya uygun el aletleriyle uygulanan müdahaleler sonucunda bu zararlı oluşumlar çıkarılır. Bu aletler diş minesine kesinlikle zarar vermez. Diş taşlarını temizlerken hava, su ve püskürtülen özel bir temizleme tozundan yararlanılır.

Diş Eti Çekilmesi

Diş eti çekilmesi, günümüzde yaygın görülen ağız hastalıklarının ilk sırasında geliyor. Peki diş eti neden çekiliyor?

Diş eti çekilmesinin öncelikli sebeplerinin başında diş bakımının yapılmaması ve yanlış diş fırçalama geliyor. Aynı zamanda genetik yatkınlık da diş eti çekilmesinin nedenlerindendir.

Diş eti çekilmesinin nedenlerine bakıldığında, en önemli etkenin dişlerin fırçalanmaması olduğu izleniyor. Her diş doktorunun tavsiye ettiği gibi günde üç defa mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Dişlerimizi fırçalayarak yemek sonrası dişler arasında kalan artıkların bakterilere yol açması ve bakterilerin üremesi engellenebilir. Böylece diş etinin zarar görmesini ortadan kaldırmış oluruz.

Diş eti çekilmesinin nedenleri sadece diş bakımının yapılmaması, diş fırçalamam ve genetik faktörlerle bağlı değildir. Ayrıca yaşlanma, dişlerdeki çarpıklık, diş sıkma ve diş gıcırdatma, diş etine bağlanan kas dokusunun yüksek olması, kötü beslenme, sigara, şeker hastalığı vb. etkenler de diş eti çekilmelerine neden oluyor.

Estetik Dolgu

Dişlerdeki kırık, ayrık gibi şekil bozuklukları bonding yöntemiyle yapılıyor. Hemen hemen tüm yaş gruplarına yapılabilen bonding yönteminde kullanılan malzemeler dişin dış yüzeyine tutturuluyor, dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları böylelikle gideriliyor.

Estetik dolgu ya da diğer ismiyle bonding uygulaması; sararmış, çürümeye başlamış, yıpranmış, kısmi olarak kırılmış dişlerin tamirinde kompozit estetik (beyaz) dolgu ile dişin rengi tonu, boyu, şekli değiştirilebilmesi ve dişin onarılması için yapılan estetik işlemleri kapsıyor. Estetik dolgu uygulamaları diş minesinde en az madde kaybı olduğundan tercih edilir.

Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı; dijital planlama ile kişinin ağız yapısının detaylı bakımı sonucunda diş ve diş etlerinin sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşması için gerekli uygulamalar bütünüdür.

Diş eti çekilmeleri, diş rengi, çatlak veya kırık dişler ve dişlerin kapanma biçimi gibi unsurlarda gerekli işlemler yapılarak estetik bir gülüşe kavuşmanızı sağlar.